L'enderroc del "Mamotreto" començarà el primer semestre del 2025

L'Ajuntament de Tarragona ajorna l'inici del desmuntatge del conegut com a "Mamotreto" del Miracle una mica més i pronostica que començarà finalment durant el primer semestre de l'any que ve.

L'anunci arriba després d'ajornar els terminis amb anterioritat i la nova data s'acosta encara més al límit marcat pels fons Next Generation. Si l'obra no està acabada abans de finalitzar el 2025, es perdran els diners.

L'actuació, pressupostada en més de 550.000 euros, coincidirà amb la temporada de bany. En aquest sentit, el consistori assegura que l'ús de la platja podrà coexistir amb el desmuntatge de la plataforma.

Els treballs alliberaran més de 8.600 metres quadrats i es procurarà encavalcar amb la renaturalització de l'entorn, que assumirà l'Estat.

LES FASES DE LES OBRES

L'operació constarà de diverses fases. En primer lloc, es retiraran elements com baranes, bancs o pèrgoles de la part superior.

A continuació, es trauran les cinc estructures encaixonades de la banda de platja i es procedirà a desmantellar, rampes, bigues, travesses i pilones, retirant les tones de ciment que conformen la plataforma.

Finalment, es demolirà el paviment del pàrquing i s'anivellarà amb una capa de terra a l'espera de la renaturalització definitiva.

MAMOTRETO.jpg

La licitació es farà durant el segon semestre d'enguany i una de les condicions que haurà de respectar l'empresa adjudicatària és la d'assegurar que els materials extrets es reaprofiten o es valoren.

Pel que fa a la mobilitat, l'Ajuntament assegura que les obres tindran en compte l'accessibilitat a la platja tot i el tall del trànsit. Així mateix, avancen que l'espai definitiu disposarà de places de pàrquing, si bé n'hi haurà moltes menys que ara.