Més de 4.000 estudiants afronten la selectivitat a la demarcació

Més de 4.000 estudiants de la demarcació s’enfronten des d'aquest dimarts i fins dijous a un examen determinant. Les proves d’accés universitari s’han iniciat aquest matí. A Tarragona, entre els campus de la URV i el complex educatiu, hi ha repartits 8 tribunals dels 22 que s’han habilitat a la demarcació. Avui, evidentment, era dia de nervis.

A dos quarts de nou del matí als passadissos del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili hi havia nervis i corredisses. Els alumnes que afronten enguany la selectivitat buscaven l’aula que tenien assignada per encarar una prova decisiva pel seu futur i repassaven els apunts per última vegada. A la demarcació hi ha repartits un total de 22 tribunals per realitzar les provés d’accés universitari, vuit d’ells a Tarragona. Són els mateixos que el curs passat tot i que s’ha incrementat el nombre d’estudiants que realitzen la prova.

Superada la primera hora i mitja d’examen arriba el moment de fer balanç. La primera prova que han hagut d’afrontar els estudiants ha estat la de llengua i literatura castellana. D’entre les dues opcions de comprensió lectora sobre les que podien escollir els alumnes han coincidit de forma majoritària a optar per un text de Carlos Ruiz Zafón, que semblava més assequible que la segona proposta.

Els alumnes que afronten enguany la selectivitat a la demarcació, 3.600 provinents de batxillerat i uns 350 de centres formatius, hauran de superar vuit proves durant els propers tres dies per demostrar els seus coneixements. L’accés a la carrera universitària que voldran cursar dependrà en part del resultat d’aquest examen.