600 persones protesten contra el transport de mercaderies per la costa

Els veïns del Corredor Mediterrani diuen prou al transport de mercaderies per vies que creuen pobles i ciutats del litoral del Camp de Tarragona. Dissabte, la concentració convocada per la plataforma Mercaderies per l'Interior va aplegar 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, residents a municipis com ara Tarragona, Vila-seca, Altafulla, Torredembarra Reus o El Vendrell.

La protesta va exigir respostes, diuen, definitives, perquè el tercer fil del Corredor del Mediterrani no passi per la via de la costa. Asseguren que aquesta infraestructura centenària no pot assumir, a més dels trens de passatgers i l'Euromed, el transport de mercaderies i de mercaderies perilloses.

Els activistes contraris a aquesta opció alerten que el pas d'aquests trens genera problemes de salut als veïns pel soroll que provoquen, i també posa en risc la seguretat del territori, el medi natural, i el patrimoni proper a les vies, com l'Amfiteatre en el cas de Tarragona. A més, consideren que el tercer filper la via de la costa pot provocar un coll d'ampolla per als altres serveis que hi circulen. És una situació que la plataforma atribueix a la manca de planificació.

ELS USUARIS DEL TREN, TAMBÉ PERJUDICATS

Els usuaris dels trens, representats per la plataforma Dignitat a les Vies i que també van sumar-se a la protesta, van avisar que el tall a partir del setembre entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders per les obres del tercer carril accentuaran encara més el mal funcionament del servei. Diuen que els busos de transport alternatiu són insuficients, i qüestionen la data que s'ha fixat per al final dels treballs, perquè en altres territoris de l'estat, operacions així s'han allargat, segons ells, fins a 2 i 3 anys.