Canvi de maniobres i locomotores més modernes per reduir els sorolls al Serrallo

El Port de Tarragona ha sortit al pas per explicar que estan buscant opcions per reduir el soroll dels trens al seu pas pel Serrallo. Ho recorden ara que un estudi de la URV ha demostrat que el comboi que opera a les 4 de la matinada altera el ritme cardíac i el nivell del son dels veïns.

L'autoritat portuària es mostra conscient de la problemàtica, tot i que matisa que no es tracta d'un carboner, sinó d'un tren que transporta cotxes. Sigui com sigui, 5 dies a la setmana ha de maniobrar per entrar i sortir del Moll de Cantàbria i aquesta acció és la que causa les molèsties.

PROPOSTES A CURT I LLARG TERMINI

TRENS SERRALLO 29052024

Consideren que, a curt termini, es podria millorar amb dues propostes que han traslladat a ADIF. Demanen, principalment, que es modifiqui la maniobra que ara ha de fer el tren al Serrallo per entrar al Moll i, d'altra banda, que s'aposti per locomotores més modernes i que són menys sorolloses. 

Els autors de l'estudi, tot i això, pensen que el Port, ADIF i l'Ajuntament, fins al moment, han tingut una actitud més aviat passiva. Si bé reconeixen que, darrerament, han canviat algunes coses. Com per exemple, que el Port es plantegi eliminar el pas dels trens pel Serrallo.

Aquesta opció està damunt la taula, però va per llarg. Es tractaria de fer passar els trens a través d'un segon pont, paral·lel a l'actual pont mòbil, i després construir un viaducte que travessaria el riu Francolí per sortir cap al sud. Seria la solució definitiva, però és un projecte costós en tots els sentits. També de cara al futur, el Port vol impulsar que les locomotores siguin propulsades per hidrogen.