El nostre menjar s'assembla al dels romans?

Com menjaven, com bevien o com eren els rituals alimentaris dels romans? Són qüestions que van cridar molts tarragonins a omplir la terrassa de l'Amfiteatre en una nova edició del Convivium. És un dels esdeveniments més atractius de Tarraco Viva, perquè la divulgació de la cultura romana va més enllà de les pedres i els personatges. I és que ben segur que els costums són, segurament, el millor llegat que tenim.

En aquest sentit, la cuina mediterrània dels nostres dies guarda més semblances de les que podem pensar amb la de fa dos mil anys. Descobrir quins són aquests paral·lelismes va motivar que les entrades per al Convivium s'exhaurissin ràpidament.

PRESENTACIÓ MODERNA, ARRELS MIL·LENÀRIES

Els comensals van poder tastar moltes propostes diferents. Presentació moderna, però arrels mil·lenàries: bunyols de ceps o de carbassa, tàrtar de bonítol, garrí a la baixa temperatura, ostres, sèpia, varat, cérvol o senglar.

La qualitat no va faltar. El Convivium va comptar amb els restaurants El Terrat, Seasons i La Xarxa, el xef nòmada Joseba Cruz, la pastisseria Velvet, el forn de Nulles i els cellers Mas Vicenç, Pallarades, Adernats Nulles, Vinyes de l’Albà i Vinyes del tiet Peret.