Així jugaven els nens i nenes romans

Per 25è any consecutiu, més de 2.000 alumnes de cinquè de primària de fins a quaranta escoles del Tarragonès han après aquest dijous com jugaven els romans, una activitat que s'emmarca dins el Festival Tarraco Viva. A primera hora del matí, els Jardins del Camp de Mart s'han omplert de gom a gom. L'objectiu, fer valer el patrimoni romà de la ciutat, però també conèixer com passaven els temps els més petits a l'antiga Tarraco.

Tallers de joiera, però també de ceràmica i jocs de corda o baldufes. Són alguns dels 140 jocs que els més petits han pogut gaudir durant la jornada. D'aquesta manera i gràcies també al treball fet prèviament a les aules, els joves han après com es vestien els romans, com es pentinaven i com s'entretenien.

Aquesta activitat s'ha convertit en tot un imprescindible del programa del festival de recreació històrica, sobretot als dies previs als actes més forts del certamen que protagonitzen les recreacions històriques als espais insígnia del conjunt declarat patrimoni de la humanitat l'any 2000.