Els taxis de Tarragona han deixat de ser els més cars

Que Tarragona té els taxis més cars de l'Estat espanyol comença a ser un mantra del passat. Almenys, ja fa un parell d'anys que ja no ho són. L'any passat, la ciutat va caure a la cinquena posició entre les capitals de provínicia. Enguany, el 2024, Tarragona compta amb els vuitens taxis més cars del país. Això no vol dir que les tarifes tarragonines hagin disminuït gaire, sinó que a les altres ciutats han pujat generalment.

Si l'any passat Tarragona comptava amb 58 punts sobre 90 en el rànquing, enguany en té 56. Una lleugera baixada que se situa, sobretot, en les tarifes nocturnes entre setmana i de cap de setmana en les carreres mínimes o d'un quilòmetre. En aquest cas, han baixat 25 cèntims, passant de 4,95 euros a 4,70. Tarifes, per exemple, dos euros més barates que les de Sant Sebastià, que té els taxis més cars.

PANTALLA_TAXI_TARRAGONA.png

Tota la resta d'indicatius són aquest 2024 exactament iguals que els de l'any passat. On Tarragona puja posicions és en els trajectes llargs, de 10 quilòmetres o més. Aquí se situa entre les més cares de l'Estat. 

PANTALLA_TOP_5_TAXIS.png

Amb tot, en el còmput global, Tarragona no ha passat a ser més cara que cap altra ciutat. Al contrari: els preus dels taxis de Pamplona, Gijón i Vitòria es colen per davant dels de casa nostra. Precisament, la ciutat basca entra al podi per la porta gran, ja que el 2023 es trobava en novena posició. Precisament hi ha canvis al top 3. San Sebastián passa a tenir els taxis més cars de l'Estat en detriment d'Ourense i Lugo.