Ser segons, entre cella i cella

Amb el bitllet per al play-off per fi a la butxaca, el Nàstic es posa entre cella i cella un objectiu molt clar: quedar segon. Un objectiu més que factible amb dues jornades encara per endavant, i és que els grana depenen d'ells mateixos per aconseguir-ho. La fórmula és fàcil de dir i més difícil de complir: sis de sis punts, dues victòries.

SEGONS AMB DUES VICTÒRIES

Tot plegat perquè la derrota del Barça Atlètic a Riazor, que va donar l'ascens a Segona al Depor, ha fet que el filial blaugrana quedi a només tres punts. Aquest dissabte, si els de Dani Vidal guanyen al Johan Cryuff, els igualarien a 67 punts; i ja es posarien per davant a la taula, perquè el goal average seria favorable als tarragonins. De guanyar, el Nàstic certificaria el segon lloc tornant a vèncer en l'última jornada, quan rebrà el Rayo Majadahonda, ja descendit, al Nou Estadi.

TORNADES A CASA 

I en aquest exercici de futbol ficció, per què és important quedar subcampió? Doncs perquè això dona avantatge respecte a la resta de rivals del play-off. Més enllà de qui es trobi a la promoció, si el Nàstic és segon, s'enfrontaria al cinquè del grup 2, el pitjor dels altres classificats. I sobretot, dos caramels: s'asseguraria jugar la tornada de les dues eliminatòries a Tarragona i seria l'equip que passaria a la final o que pujaria en cas d'empat després d'una pròrroga.

De no quedar segon, sempre serà preferible finalitzar la lliga regular com més amunt millor per gaudir de millors condicions. I a banda d'això, també és interessant acabar la lliga guanyant. Arribar al play-off amb tres victòries consecutives seria sinònim d'embranzida. Un fet que podria ajudar els de Dani Vidal, perquè els darrers mesos de competició no han estat els millors i ara necessiten arribar al juny amb un estat de forma i sobretot mental òptim.