Els escolars resolen un robatori i un assassinat a l'antiga Tarraco

Després de l'èxit de les dues anteriors edicions, aquest dimarts, el Teatre Auditori del Camp de Mart i el Pretori han tornat a acollir "Un dia a Tarraco". Tot i que la pluja inicialment ha fet perillar l'activitat, finalment i després de canviar d'ubicació, la jornada educativa s'ha pogut desenvolupar amb normalitat.

Als alumnes, dividits per grups, se'ls ha presentat dos enigmes per resoldre. Un robatori i un assassinat. A través de diferents proves i gràcies a la presència de diferents personatges que van viure a l'antiga Tarraco, els alumnes més enllà de descobrir qui s'amaga al darrere dels dos casos, han après com vivien els romans i com era el seu dia a dia.

En total, hi han assistit més de 650 alumnes de clàssiques del segon cicle d'ESO i de batxillerat, procedents d'una trentena de centres d'arreu del país. L'objectiu, que coneguin l'essència del festival de Tarraco Viva i que es familiaritzin amb el patrimoni de la ciutat.

En finalitzar l'activitat, s'ha entregat els premis del Concurs Odisssea impulsat per l'Associació de Professors de Llengües Clàssiques, en el que han participat més de 1.000 alumnes d'arreu del país.