Tarraco Viva recorda la batalla de Salamina i recrea la tomba de Tutankamon

Els Tinglados del Moll de Costa formen part enguany del circuit del festival Tarraco Viva. Hi trobem dues exposicions de gran format. Una, la que recrea la tomba de Tutankamon, repeteix. L’altra és nova i ens endinsa en un una de les batalles més mítiques de l’antiguitat al Mediterrani: la de Salamina.     

En l’any que Tarraco Viva explora el paper de la Mediterrània durant l’antiguitat com a eix, el festival es fixa en la batalla naval de Salamina de l’any 480 abans de Crist. És una de les principals batalles del món antic que ha arribat als nostres dies mitificada per tot el que va significar. En especial perquè va suposar la victòria dels grecs davant l’invasor persa.

Grans il·lustracions extretes de la revista Despertaferro ens permeten contextualitzar i entendre aquesta batalla. La mostra es pot visitar al Tinglado 1 del Moll de Costa, on també s’hi realitzaran espectacles i conferències emmarcades dins de Tarraco Viva.

EGIPTE A TARRACO VIVA

A tocar d’aquesta exposició, una altra, que en aquest cas recupera el festival. Al Tinglado 2 s’hi recrea la tomba de Tutankamon. La troballa de la tomba intacta d’un faraó és única i, més enllà dels tresors, permet als historiadors adquirir coneixements per definir la forma de vida de l’època. Tarraco Viva s’interessa també per la cultura egípcia, entenent-la com a contemporània de la romana.

La mostra que recrea la troballa de Howard Carter es podrà visitar fins al 23 de juny. Per la seva banda, l’exposició que analitza la batalla de Salamina fins al 26 de maig, coincidint amb la cloenda del festival.