De 1.500 anys de presó a 20. La lentitud de la justícia rebaixa la pena

Després que la Fiscalia arribés a demanar més de 1.500 anys de presó per als 20 acusats, l'Audiència de Tarragona ha acabat condemnant a 17 membres d'un grup que obligava a prostituir una vintena de dones a sis mesos de presó per un delicte d'associació il·lícita i sis mesos més per un altre de determinació a la prostitució. Tres acusats més no han pogut ser localitzats i han estat declarats en rebel·lia.

A més de les penes de presó, els tres principals acusats hauran de pagar una multa de 2,3 milions d'euros. També s'han imposat multes que s'eleven a 11.000 euros pels delictes contra els drets dels treballadors i blanqueig de capitals.

Aquest dilluns, la Fiscalia i les defenses han acordat rebaixar en dos graus les peticions inicials, que s'enfilaven fins als 175 anys de presó per als màxims responsables. En l'acord s'ha tingut en compte l'atenuant de dilacions indegudes molt qualificades, ja que els fets es remunten a ara fa 14 anys, i que la majoria de les víctimes no s'han localitzat.