El Port de Tarragona vol muntar i exportar molins eòlics marítims

El Port de Tarragona vol apostar de forma decidida per l'exportació de molins de vent marítims. No seria un dels principals fluxos comercials, però la institució portuària vol col·locar Tarragona com a referent. Referent perquè veu la indústria siderúrgica capaç de muntar a casa nostra els molins que han d'anar en llocs relativament pròxims com Menorca i els golfs de Roses i de Lleó.

De moment, són ja una vintena d'empreses interessades a dur a terme aquesta activitat al Port de Tarragona. Són precisament aquestes companyies les que han portat l'autoritat portuària a explorar alternatives.

MUNTAR I MARXAR

A mitjà termini, doncs, ens podem imaginar grans molins de vent d'uns 200 metres d'alçada al moll de Balears, on serien veïns dels creuers, i al futur contradic de Ponent. Uns molins que, un cop muntats, serien remolcats i marxarien lluny de Tarragona per mar. Així, des del Port s'insisteix que l'impacte paisatgístic seria temporal.

PETIT AUTOCONSUM

Una indústria offshore flotant a la Costa Daurada que, per ser una realitat, depèn de l'Estat, que pròximament ha d'aprovar diversos projectes del Port de Tarragona als quals s'hi associarien els molins. El Port també planeja instal·lar tres molins de menors dimensions al mateix moll de Balears per autoconsum.