Tarragona es compromet amb la gestió de la biodiversitat marina

Tarragona ha rebut el certificat i la bandera Ecomed, que reconeix la ciutat com a municipi compromès amb la gestió de la biodiversitat marina. El reconeixement l’atorga la fundació CRAM, que es dedica a la recuperació i conservació d’animals marins.

PREPARATS PER LA NIDIFICACIÓ DE LA TORTUGA BABAUA

El certificat s’entrega després d’una jornada en què responsables d’aquesta fundació formen els diferents actors locals vinculats a activitats marines. En aquesta s’especifiquen els protocols oficials d’actuació amb la fauna marina protegida. A les sessions formatives realitzades a Tarragona hi van participar la policia local, serveis de neteja, serveis de socorrisme de la Creu Roja i protecció civil. A Tarragona, aquesta sensibilització pren sentit pel fet de ser una zona de nidificació d’una espècie protegida com la tortuga babaua.

Més enllà de la sessió formativa, la jornada proposada pel CRAM també va oferir activitats de sensibilització obertes a la ciutadania. A poc més d’un mes per l’inici de la temporada de nidificació de les tortugues, no està de més advertir la població sobre com s’ha d’actuar en cas de trobar-se un d’aquests animals.

La jornada es va tancar retornant al mar una tortuga de divuit quilos que havia quedat atrapada a la xarxa d’un pescador de la Ràpita. L’avís de l'home va permetre engegar el protocol i l’animal s’ha pogut recuperar de les ferides al CRAM abans de tornar a mar.