L'estadística diu que el Nàstic serà al play-off

Als nastiquers més pessimistes i els més escèptics se'ls va obrir de cop un mar de dubtes diumenge al migdia. El Nàstic va perdre per un contundent 3-0 al Reino de León, una patacada que feia mal pel com, però sobretot pel què. I és que de poder deixar el play-off virtualment segellat, els de Dani Vidal veien com la Cultural retallava distàncies i el coixí per continuar dins la zona de play-off passava de vuit a només cinc punts.

NO HI HA PRECEDENTS

En queden només dotze per disputar-se. Quatre partits per acabar la temporada que seran quatre finals. A alguns potser els ha agafat vertigen, però es poden agafar a l'estadística; una estadística que està del costat grana. I és que en les dues anteriors i úniques edicions de Primera Federació, no hi va haver cap equip en tots dos grups que deixés escapar un avantatge de cinc punts a quatre jornades del final.

EL FORTUNA VA DEIXAR ESCAPAR UN +3

En les temporades 2021-2022 i 2022-2023, tots els clubs que tenien cinc o més punts de renda amb el sisè classificat van acabar jugant el play-off. Només hi va haver sis equips que, amb 12 punts per disputar, acabessin finalment fora de la promoció; tots ells, això sí, amb menys de cinc punts de marge. Qui va desaprofitar un avantatge més gros va ser el filial del Celta ara fa dos anys, quan tenia tres punts de coixí.

SUMAR PER ESTAR TRANQUILS

Sigui com sigui, tota regla acaba tenint una excepció que la confirma i el Nàstic farà bé d'evitar ser aquesta excepció. Si guanya a Sabadell i la Cultural punxa contra el Real Unión, la classificació tornaria a ser virtual, però no encara matemàtica. L'altre partit fora de casa serà el més exigent, en la penúltima jornada, en la visita al Barça Atlètic, rival directe. Abans i després, Logroñés i Rayo Majadahonda visitaran el Nou Estadi. Els de la Rioja poden baixar aquest cap de setmana, mentre que els madrilenys ja són equip de Segona Federació. Dani Vidal ha d'exigir als seus treure un bon botí de punts.