Queixes per l'eliminació d'una línia de 1r d'ESO de l'IES Tarragona

El passat 5 de març, el Departament d'Educació publicava l'oferta inicial d'escolarització secundària obligatòria pel curs 2024-2025 amb una novetat: la supressió d'una línia de trenta alumnes a l'IES Tarragona. Si fins ara, l'Institut oferia 120 places, de les quals 99 eren ordinàries i 19 estaven reservades per a l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials, ara amb aquesta reducció se'n passarien a oferir 90, cinquanta de les quals serien ordinàries.

L'Escola Pràctiques, l'Escola PAX i l'Escola El Serrallo són les escoles adscrites a l'IES Tarragona i, per tant, les que es veurien més afectades per aquesta decisió. De moment, són 119 les famílies que, en la fase de preinscripció, han sol·licitat com a primera opció aquest centre, però moltes es quedaran fora. Davant aquesta situació, les famílies de les escoles afectades s'han començat a mobilitzar. De moment, ja han presentat un escrit de queixa al Síndic de Greuges i s'ha notificat el seu malestar al Departament d'Educació.

El dia 25 d'abril es durà a terme la primera de les mobilitzacions que s'han programat. Serà davant la porta dels Serveis Territorials d'Educació i està previst que se'n produeixin de manera setmanal. Amb tot esperen que des del Departament d'Educació rectifiquin i que totes les famílies puguin matricular als seus fills i filles al centre.