Tarraco Viva girarà al voltant del Mediterrani amb el Port guanyant pes

El Mar Mediterrani serà l'eix sobre el qual pivotarà el Tarraco Viva. El festival de divulgació de la cultura romana de Tarragona anirà enguany del dilluns 13 al diumenge 26 de maig en una 26a edició que tindrà el Port de Tarragona com a gran novetat pel que fa a ubicacions.

L'any passat, els tinglados i refugis del Moll de Costa ja van acollir diversos actes, però enguany en seran molts més i l'espai portuari, a més de la Part Baixa, seran els protagonistes del primer cap de setmana. No és cap casualitat, perquè el Mediterrani és un mar de cultures, trobades i conflictes. Conflictes com els que ja es vivien, per exemple, el segle XII abans de Crist.

SE SUMEN SALOU I ELS PALLARESOS

La segona setmana de festival i, en especial, la traca final es faran, com és habitual, als jardins i al teatre auditori del Camp de Mart. Enguany seran set municipis els que acolliran el Tarraco Viva més enllà de Tarragona; a Altafulla, Constantí, Vila-rodona, Reus, i Cambrils, se sumen Salou i els Pallaresos.

MÉS ACTES I MÉS PRESSUPOST

En total seran uns 130 actes que, entre totes les seves sessions, s'enfilaran fins als 350, mig centenar més que l'any passat. Hi haurà exposicions, mostres, fires, conferències, xerrades i espectacles de recreació històrica. La voluntat del Tarraco Viva és plaure el públic expert i més exigent, però també fer arribar la divulgació clàssica a tothom.

El pressupost per enguany també creix; l'Ajuntament de Tarragona incrementa l'aportació fins als 280.000 euros que, sumats a la resta d'administracions i patrocinadors, rondarà el mig milió d'euros.