El circ com a vehicle per a visibilitzar la salut mental

La Raquel Martos, ànima de la companyia La Katara i protagonista del nou espectacle que preparen, comparteix amb el Dani Pujol, de la Fundació Aurora, l'evolució de la seva nova obra. Ho fan en el marc de la residència artística que la companyia desenvolupa aquests dies al centre cívic de Sant Salvador en col·laboració amb el departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona.

L'objectiu del nou espectacle, que combina diverses tècniques de circ, és poder plasmar amb el cos les emocions i sensacions que experimenten les persones afectades d'una malaltia mental. Per fer-ho, comparteixen la creació de l'obra amb els usuaris de la fundació.

Un objectiu que és molt ben rebut pels usuaris de la fundació, que veuen com se'ls dona l'oportunitat de participar en una activitat diferent per a poder donar visibilitat al col·lectiu i superar els diferents estigmes sovint presents a la societat.

Ara queden encara setmanes de creació i de posada a punt d'un espectacle que s'espera que es pugui estrenar a la ciutat de Tarragona a finals del mes de juny.