Elena promet més reforç policial a Campclar, però amb poques concrecions

L'assassinat del mes de març a Campclar ha tingut un pes important a la Junta de Seguretat de Tarragona celebrada aquest dimecres. El conseller Joan Ignasi Elena ha anunciat que es dedicaran més esforços per fer front a la problemàtica que viu el barri tarragoní, tot i que no ha entrat en massa concrecions.

El conseller, però, ha fet valdre els recursos policials que es dediquen al barri tarragoní actualment posant en relleu la feina que fan els efectius dels Mossos d'Esquadra. Des de l'Ajuntament de Tarragona, l'alcalde ha subratllat la necessitat d'abordar la complexa situació de Campclar amb un pla integral que contempli diversos eixos.

En aquest sentit, ha posat l'accent en actuacions d'àmbit social com la rehabilitació dels coneguts com a "pisos de colors", la introducció d'educadors de barri o la iniciativa dels patis oberts. Més enllà d'aquesta zona de la ciutat, la Junta ha abordat l'augment del 8% dels fets delictius a Tarragona en l'últim any. Viñuales ha remarcat, però, que els delictes al patrimoni tenen un paper protagonista en aquest increment.

dasfdf.jpg

Alcalde i conseller coincideixen que Tarragona és una ciutat segura i que la major presència policial és clau per millorar la percepció la ciutadania.

En aquest sentit, celebren que prop d'una vintena d'agents destinats a Tarragona ja no hagin de desenvolupar tasques al Baix Gaià gràcies a la inauguració de la comissaria de Torredembarra.

La col·laboració entre Policia Local i Mossos també ha de jugar un paper cabdal i es considera clau l'entrada en funcionament de la comissaria compartida entre els dos cossos policials a l'estació de busos. Un equipament que ja compta amb un projecte consensuat i que entraria en funcionament durant aquest mandat.

El conseller Elena ha aprofitat la visita a Tarragona per anunciar que el mig miler de sensors per detectar fuites tòxiques a la química entraran en funcionament durant el primer trimestre de l'any que ve.