PSC i ERC aposten per una àrea metropolitana sense capital

La futura àrea metropolitana no ha de tenir una capital com a talAixí ho va avançar l'alcalde Rubén Viñuales en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Una tesi a la qual s'ha abonat aquest dimecres el principal partit de l'oposició, Esquerra Republicana. Els republicans creuen que Tarragona ja és la capital administrativa i històrica del territori, però que la futura àrea metropolitana ha de servir per donar importància a tots els seus municipis.

PP I JUNTS RECLAMEN LA CAPITALITAT DE TARRAGONA

Una posició que contrasta amb la que defensen des del Partit Popular. Aquests es mostren favorables a la creació del nou ens que ha de servir per mancomunar serveis i oferir solucions a les grans problemàtiques del territori. Tot i això, creuen que Tarragona ha de continuar mostrant-se com la força motora de nou ens, com ha estat al llarg de la història i com la seva posició com a capital administrativa demostra.

Un posicionament al qual donen suport des de grups com Junts. Des de la formació remarquen que, tot i que s'hagi de col·laborar amb tots els altres municipis del territori, Tarragona ha de mantenir la seva capitalitat.

ELS COMUNS VOLEN UN DEBAT DE MODEL

Des d'altres grups com els Comuns, el debat sobre la capitalitat de la futura àrea metropolitana no és prioritari, ja que creuen que Tarragona ja és la capital administrativa. Creuen que s'ha de donar més importància al model que es vol crear.

Un debat que arribarà al plenari de la mà del Partit Popular o aquest mateix divendres, si s'accepta el debat d'una moció dels populars al respecte, o, si no és així, en el plenari del mes de maig.