El govern de Tarragona canvia d'opinió respecte al romanent

El govern de l'Ajuntament de Tarragona canvia el posicionament inicial i, de moment, no destinarà tot el romanent de tresoreria provinent de la liquidació del pressupost de l'any passat a eixugar deute. Segons han apuntat fonts municipals a TAC12, dels 7,4 milions positius resultants de la liquidació, 1,4 es reservaran per una possible aplicació futura a despesa corrent.

A L'ESPERA DEL GOVERN CENTRAL

Una partida que restarà a l'espera de conèixer la decisió final de govern central sobre si els ajuntaments poden destinar el romanent, o part d'aquest, a despesa corrent com en els darrers anys a través de les diferents mesures anti-COVID aprovades per l'executiu.

UN MILIÓ MENYS D'INTERESSOS

Els que sí que eixugaran deute de manera immediata són els 6 milions restants. D'aquesta manera, el ple d'aquest divendres aprovarà un modificatiu de crèdit en què cinc milions es destinaran directament al retorn de préstecs amb diferents entitats bancàries. Des del govern asseguren que, d'aquesta manera, el consistori s'estalviarà l'any vinent un milió d'euros en interessos.

L'altre milió es destinarà a eixugar part del deute de l'Empresa Municipal de Transports.