L'Arquebisbat demana perdó pel seu paper en la repressió franquista

L'homenatge anual a les víctimes de la repressió franquista al cementiri de Tarragona va estar marcat per les paraules del vicari general de l'arquebisbat de Tarragona, Joan Águila. En el seu discurs, el representant eclesiàstic tarragoní va reconèixer errors en el procedir de la institució durant els anys més foscos de la repressió a la ciutat.

En aquest sentit, l'Arquebisbat va anunciar que posa a disposició dels familiars l'arxiu de la institució, amb la voluntat de permetre un exercici de recuperació de memòria democràtica. Uns documents que l'entitat valora, tant pel seu contingut com per la importància de l'arxidiòcesi on es troben.

ELS FAMILIARS APLAUDEIXEN EL GEST

Tot i que no era la primera vegada que l'Arquebisbat participava en aquest acte, que aquest diumenge va congregar més de 200 persones, sí que va ser la primera ocasió en què es va dur a terme una manifestació d'aquesta mena. Un fet que va ser molt ben valorat per l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista.

Més enllà d'aquesta important passa endavant, l'associació de familiars insisteix en l'obertura d'una tercera fossa de repressió ubicada a tocar del cementiri tarragoní, on hi ha nou làpides fúnebres i que està senyalitzada pel Memorial Democràtic des de fa dos anys.