El desplaçament més complicat de la temporada

El Nou Estadi i l'Estadio Do Espinedo no tenen gairebé res a veure. El terreny de joc tarragoní ha vist futbol de Primera Divisió, mentre que el d'O Carballiño gaudeix d'un dels millors moments històrics del seu amfitrió. Un camp pot acollir fins a 14.500 persones. L'altre, 10.000 menys. De fet, tots els habitants d'aquesta petita població d'Ourense hi cabrien a les instal·lacions grana. Dues realitats molt allunyades, sí, però que tenen un punt en comú: el Nou Estadi i O Espinedo són els dos camps més difícils del grup 1 de Primera Federació.

I és que el Nàstic i l'Arenteiro són els dos millors locals. Aquest cap de setmana s'enfronten i les estadístiques podrien canviar. Si els de Dani Vidal punxen a Galícia, O Espinedo tindria els mateixos o millors números que el Nou Estadi; amb un partit més, això sí.

O ESPINEDO, UN FORTÍ

Tot plegat fa que la visita a casa de l'Arenteiro es presenti com un dels partits més difícils de la temporada fins ara per al Nàstic. Fins i tot, potser el més complicat, perquè guanyar a O Carballiño és missió quasi impossible. Almenys això diuen les estadístiques. Dels 13 partits que l'Arenteiro ha jugat com a local, n'ha guanyat vuit, n'ha empatat tres i n'ha perdut només dos: un, al setembre, contra el Real Unión, i l'altre contra el Depor al desembre. En total, només vuit gols en contra.

Si el Nàstic vol tornar de Galícia amb algun botí, haurà d'evitar molts paranys habituals en aquesta mena d'estadis, propis del nord d'Espanya. Els de Dani Vidal, a més, s'hauran de refer de la inesperada derrota d'aquest cap de setmana a casa contra el cuer, el Teruel. Sigui com sigui, els grana també es poden aferrar a les estadístiques, perquè de 12 sortides lluny de Tarragona, només n'han perdut quatre i ja sumen cinc victòries.

SENSE PABLO FERNÁNDEZ

Amb tot, el Nàstic es plantarà a O Espinedo sense el pitxitxi, Pablo Fernández, que compleix sanció. Qui haurà d'anar amb compte són cinc jugadors si no es volen perdre el següent partit al Nou Estadi, el del Depor. Borja, Montalvo, Gorostidi, Jaume Jardí i Concha continuen amb quatre targetes grogues.