Una trentena d'actes per fer memòria democràtica, a Tarragona

Aquest any el programa de Memòria Democràtica de Tarragona es fixa en el paper de la dona i vol posar en valor la seva lluita durant el període comprès entre la Segona República i la dictadura franquista. Fins al mes de juny s’hi han programat una trentena d’actes que inclouen presentació de treballs documentals, conferències, homenatges i actes culturals. Des de l’Ajuntament es justifica la necessitat d’aquesta programació per mantenir viu un memorial democràtic que s’ha perdut a altres territoris de l’Estat.

La comissió de programes de la memòria democràtica coordina les diferents propostes d’una quinzena d’entitats per forjar un programa variat i que es distribueix a diferents espais de la ciutat.

Els actes s’iniciaran diumenge amb l’homenatge a Juan Gabriel Garcia Knafo, víctima de la repressió franquista. Entre les principals propostes també trobarem la presentació d’un documental de Berta Ramos i Joana Zapata sobre la vida i lluita de les dones a les fàbriques de Tarragona, o l’acte institucional del Dia dels Valors republicans, amb la catedràtica Mary Nash. L’obra Fosa. Memòria d’un amor, serà una de les propostes culturals que inclou un programa que també estrenarà com escenari la muntanya de l’Oliva on es projectarà el documental 724 forats, amb música en directe.