Així prepara Sònia Franquet Tarragona 2018

És la principal representant estatal de la modalitat de tir amb pistola i és d'Ascó. Amb ella coneixem els detalls d'una especialitat també present als Jocs Mediterranis.

Tres vegades olímpica, Diploma a Rio 2016, or Mediterrani a Pescara 2009 des dels 25 metres, i Plata als Jocs Europeus del 2015 des dels 10 metres. Aquesta és la modalitat en què competirà Sònia Franquet a Tarragona 2018. Resident a Astúries però amb arrels a Ascó, la visitem al camp de tir de Flix on, gràcies al seu pare, va endinsar-se en aquesta especialitat. El nivell de la pistola als Jocs serà elevadíssim.

Amb 37 anys diu trobar-se en un dels millors moments de la seva carrera. Ella va arrencar més tard de l'habitual al món de l'esport. Considera, a més, que l'edat pot ser un factor favorable a l'hora de dictaminar qui s'emporta la victòria en una disciplina on la sang freda és imprescindible

Per això, amb el pas del temps, la fiabilitat de la tiradora de la Ribera d'Ebre s'ha incrementat. Més enllà de Tarragona 2018, una altra gran cita ocupa la majoria dels seus pensaments i desitjos.

Entre altres èxits, Sònia Franquet ja sap què és pujar al podi de la pistola d'aire de 10 metres als Campionats d'Europa. Ella serà la principal opció de medalla de l'esport tarragoní als Jocs Mediterranis. De moment, però, la històrica Franquet no compta amb relleu clar al territori

Per cert que les úniques modalitats presents a Tarragona 2018 seran les de carabina i pistola d'aire de 10 metres i no pas les de 25 i 50 metres com en anteriors edicions. Aquesta prova es realitzarà al Pavelló de Sant Salvador en substitució del camp de tir del barri.

A l'espera d'un pla de millora encara no definit, les instal·lacions acolliran tan sols les proves de tir al plat i no les anteriorment esmentades, tal com s'havia marcat oficialment fins ara. Des dels 10 metres l'operativa és més senzilla i un pavelló com el de Sant Salvador pot complir amb els requeriments.