Tarragona, sense peix. Els pescadors fan vaga

Els pescadors també es planten. Després de jornades de mobilitzacions del sector de la pagesia arreu del país, avui se sumen a l'aturada també algunes confraries de pescadors com la de Tarragona. La majoria d'ells han marxat en autobús a Madrid per afegir-se a la protesta del sector primari que hi té lloc coincidint amb la reunió del Consell de Ministres d'Agricultura de la Unió Europea.

Tot i que avui era un dia hàbil per sortir a mar al Port de Tarragona, les embarcacions que fan pesca d'arrossegament han fet vaga. Protesten contra l'ecologisme "de butxaca", amb mesures fetes des d'un despatx que, diuen, es decideixen des d'un despatx i arruïnen el sector primari.

MOBILITZACIÓ AMB DIFICULTATS

És una mobilització amb dificultats i diversitat de posicionaments, i és que cada dia que les barques no surten del port, és un dia sense ingressos, que s'han de sumar als períodes de veda obligats. És el cas del Peix Blau, que tot just acabava de començar la temporada, però que avui ha decidit quedar-se a terra.

PESCADORS, I NO ADMINISTRATIUS

Diuen que són pescadors i no administratius, per això rebutgen totes les traves burocràtiques que, segons expliquen, els porten fins i tot a escenaris inexplicables. Els pescadors esperen el resultat de les diverses reunions a escala estatal i europea per definir els pròxims passos de la protesta. Però la consigna és clara: avisen que el futur del peix fresc està en joc.