La Vall de l'Ebre uneix esforços per liderar la producció d'hidrogen verd

La Vall de l'Ebre reuneix les condicions per ser referent en la producció de l'hidrogen verd i els territoris que la conformen no arriben tard, encara, en aquesta aposta tecnològica. És el que defensen representants dels governs aragonès, navarrès, basc i català. Aquest dijous han coincidit a Tarragona en el segon Fòrum del Corredor de l'Hidrogen de l'Ebre, que aplega més de 400 entitats i 200 projectes. 

Les quatre comunitats volen fer valdre el seu pes industrial i la capacitat innovadora per liderar aquest àmbit al sud d'Europa. Defensen que són territoris amb capacitats i potencialitats per ser referents en aquest nou vector energètic. Serà clau, per exemple, per a les fàbriques que no podran electrificar-se. Ara bé, per no perdre el tren, els cal la implicació i esforç inversor del sector públic i el privat, com també, asseguren, una regulació que afavoreixi l'impuls d'aquesta nova indústria. 

Les administracions, en col·laboració amb el sector privat, volen unir esforços perquè la vall de l'Ebre sigui l'entorn favorable per aquesta transformació. Es parla de produir i consumir hidrogen, però també que les tecnologies es desenvolupin aquí.