Junts i comuns amenacen de deixar sol Viñuales

O Junts entra en aquests moments a formar part del govern de Tarragona o es replantejarà la seva relació amb l'executiu del PSC. Així de clar s'ha mostrat aquest dijous el seu portaveu Jordi Sendra en el marc del balanç de sis mesos del mandat municipal. Des de la formació tornen a recordar que estan preparats per entrar al govern, ja sigui només amb el PSC i continuant en minoria, o amb altres formacions com Esquerra o els Comuns.

Diuen que la decisió només està en mans de l'alcalde i que, en cas que sigui negativa decidiran que han de fer a partir d'ara.

Una fórmula de govern amb més partits que no és possible a hores d'ara, ja que tant Esquerra com els Comuns refermen la seva negativa a formar part del govern.

QUÈ DEMANEN ELS COMUNS 

Els Comuns trencaran les relacions que han mantingut fins ara amb l'executiu si no s'atura la implementació de noves zones regulades d'aparcament. En aquest sentit, aquest divendres demanaran introduir un punt d'urgència al ple per a canviar la normativa i que les modificacions no es puguin fer per decret d'alcaldia i hagin de passar pel plenari. També per a complir amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Una petició que ja ha tingut resposta per part del govern. Diuen que l'actual implementació ja compleix amb el pla de mobilitat vigent i que els decrets serveixen per agilitzar l'acció de govern en una matèria com aquesta.

El punt que volen introduir els comuns haurà de passar el tràmit de la urgència per a poder ser debatut al ple, on coincidiria amb mocions en el mateix sentit d'Esquerra i Junts.