El Motomed, la bicicleta estàtica que ajuda a persones amb lesions medul·lars

El passat 20 de maig, l'Hospital Joan XXIIII i l'associació Pedals Non Stop van organitzar una classe magistral solidària de bicicleta estàtica al Parc del Francolí amb l'objectiu de recaptar fons per millorar l'equipament destinat a la rehabilitació de les persones amb lesió medul·lar del Servei de Medicina Física i Rehabilitació del mateix hospital.

Fins a 200 persones van sumar-se a la causa. Ara, nou mesos més tard, el seu esforç s'ha vist recompensat. Des d'aquest divendres, els pacients amb lesió medul·lar podran fer exercici adaptat a les seves necessitats gràcies a aquesta bicicleta estàtica, anomenada Motomed. Es tracta d'una eina de treball accessòria a tota la feina que duen a terme els diferents terapeutes.

Aquest aparell ja s'ha fet servir en hospitals com la Vall d'Hebron o l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, però al territori no n'hi havia cap.

Cada setmana entre vuit i deu pacients faran servir el Motomed. De moment només se n'ha aconseguit una. I és que aquest aparell té un cost de 10.000 euros.