La indústria i el turisme han de pagar també la sequera?

L'emergència per sequera és una realitat des d'aquest dijous. Això sí, el Camp de Tarragona, de moment, se'n salva, i és que l'aigua de l'Ebre fa que aquí no ens veiem tan afectats com els sis milions d'habitants de la resta de Catalunya. Sigui com sigui, a casa nostra tard o d'hora ho acabarem notant també.

INDÚSTRIA I TURISME

I qui paga la sequera? De moment, la ciutadania i, sobretot, la pagesia. Un sector ja de per sí tocat i que depèn del tot de l'aigua per sobreviure. Els pagesos creuen que estan sent l'ase dels cops. En aquest sentit, els experts en economia apunten cap a la distribució de les restriccions entre altres sectors. Especialment, les indústries químiques o agroalimentàries i el turisme, no tan ofegats econòmicament.

DESSALADORES I OPTIMITZACIÓ

I si no plou, què? Els experts econòmics apunten a diverses solucions. Per exemple, optimitzar encara més la xarxa de distribució, tot i que es va pel bon camí. La mesura estrella al territori, però, són les dessaladores, malgrat que no són la solució màgica.

Amb tot, la falta d'aigua no es revertirà així com així. Les mesures que es prenguin no han de ser d'urgència, sinó amb mirada llarga.