El Banc d'Espanya obrirà a la cultura durant el maig

El 2024 es presenta com un any molt ambiciós per al Mèdol. El Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona es troba en una línia ascendent i per enguany continua creixent. Ho farà en tots els aspectes, i és que s'han programat una dotzena de mostres i aterraran a la ciutat fins a 26 artistes i 10 comissaris. També s'exploraran nous espais.

TABACALERA I BANC D'ESPANYA

Per una banda, el Mèdol tornarà a obrir les portes de la Tabacalera com fa dos anys amb l'exposició de Cabosanroque. En aquest cas, no s'utilitzarà el mòdul 6 com llavors, sinó que s'optarà per una nau més gran perquè ho requereix l'exposició "Digital After All", amb protagonisme per a pantalles, núvols de dades i presències en línia del 25 al 28 d'abril.

D'altra banda, una de les grans novetats del Mèdol pel 2024 és l'obertura de la sala principal del Banc d'Espanya. Després de passar per les Golfes de Casa Canals amb la mostra "The animals", l'artista Estela de Castro portarà "Zoocosis" durant el mes de maig a l'edifici de la Rambla Nova. Una exposició que farà reflexionar sobre l'ètica dels zoos.

ESPAI A LA PEPITA FERRER

biblioteca

Un Mèdol que també vol anar més enllà i aterrarà a Torreforta. Ho farà a la biblioteca municipal Pepita Ferrer obrint un corner artístic comissariat per Anna Pahisa, Àlex Gifreu i Frederic Montornès.

Enguany també creix l'aposta educativa, amb un màster setmanal de masterclass d'arts, la tercera edició de les residències a TikTok o la segona del Premi Radar Mèdol adreçat a alumnes de batxillerat artístic. Com no pot ser d'una altra forma, Casa Canals serà el bressol de múltiples propostes.