Els Bombers de Tarragona tindran el primer parc del cos pensat en femení

El Parc de Bombers de Tarragona, situat al Polígon Francolí, compleix enguany 40 anys de la seva inauguració el 1984. Quatre dècades en què la tasca dels professionals s'ha anat adaptant als nous temps, al contrari de les instal·lacions en les quals les duen a terme.

Ara, i després d'anys de reivindicacions dels bombers que hi treballen, la Generalitat encara de forma definitiva la remodelació integral del parc, que ha de fer que durant el 2026, les instal·lacions tarragonines siguin les d'un parc totalment nou.

Es guanyarà en espai, fins a un 22% respecte al parc actual, però sobretot en aspectes com la prevenció de riscos laborals, amb una millora que permeti adaptar la instal·lació a les més avançades actualment.

CANVI DE PROJECTE

Un projecte, el que es tirarà endavant durant aquest 2024 i amb un termini de 18 mesos d'execució, que ja va tenir una primera proposta l'any 2020 que no va tirar endavant. En aquest període de temps s'han fet diverses modificacions que han fet augmentar el pressupost dels 4 milions inicials als 7,8 actuals.

VESTIDORS NEUTRES

Entre els canvis introduïts, destaquen els fets amb perspectiva de gènere.

I és que en les promocions actuals i futures per a accedir al cos de Bombers, des del Departament d'Interior s'ha previst una reserva d'un 40% de places per a dones. Tot per a acabar amb el percentatge actual que se situa en un 2% de dones dins del cos. És per això que els nous parcs han de tenir en compte aquesta circumstància en la seva construcció.

ZERO EMISSIONS

Un altre dels aspectes que tindrà el nou parc és l'aposta per la sostenibilitat, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la no utilització de combustibles fòssils.