L'evolució de Tarragona, vista per primer cop des de dins la Catedral

La comprensió de l'evolució de la Part Alta de Tarragona des de l'època romana fins a l'actualitat fa un pas endavant amb un nou recorregut arqueològic per l'interior de la Catedral de Tarragona. Un nou espai museïtzat que obrirà aquest dissabte al públic i amb una jornada de portes obertes el dissabte 3 de febrer. El nou recorregut posa al descobert espais fins ara tancats al públic i d'altres que, a més, han estat excavats els darrers anys i fins i tot fa poques setmanes.

Es tracta d'un itinerari a través dels segles i al voltant del mur perimetral del recinte de culte de la Tarraco romana. El visitant entrarà pel claustre al refetor medieval, continuarà a la sala de l'exedra i arribarà fins a la sala del Corpus Christi, tot plegat amb noves sales del Museu Diocesà. El recorregut, museïtzat per 25.000 euros, incorpora cartelleria amb una infografia extensa per copsar que l'evolució de la ciutat no ha estat qüestió d'atzar.

ITINERARI INACABAT

Des de l'inici, i a falta d'estudiar noves possibilitats, els visitants podran accedir a aquest itinerari amb l'entrada general de la Catedral. Amb tot, es busca un públic de qualitat en un espai que, pel seu context històric, és de primer ordre. Tot plegat confereix un recorregut que apunta a una pròxima ampliació, i és que la joia de la corona serà, en un futur no molt llunyà, l'excavació i museïtzació de les restes del temple flavi romà.