Marcel Quirós diu adeu al Dakar després de múltiples entrebancs

El ral·li Dakar és una de les competicions de motor s dures i exigents del món. Ho és en cada edició, però el d'enguany ho està sent amb molta intensitat. Com a mínim, per als de casa nostra. Mostra d'això és l'abandonament del tarragoní Marcel Quirós, qui en la categoria de Clàssics ha tingut molts entrebancs. Tants, que ha dit prou i es dedicarà a ajudar a acabar, des de fora el cotxe, els companys de l'equip BXS.

SENSE COPILOT

Els problemes van començar en l'etapa marató, en què Quirós va patir un accident amb una caiguda de tres metres i mig en saltar una duna. Ell va sortir-ne prou ben parat, però no el seu copilot, Joan Cairo, que va haver d'abandonar per una fissura lumbar i ara ja s'està recuperant a Catalunya.

Quirós va continuar; ho va passar malament per reenganxar-se a la cursa i ho va fer recollint Giuliano Bergo, també accidentat, i que li ha acabat fent de copilot. No obstant això, les lesions de l'improvisat company i els danys que arrossegava al cotxe han fet imperar el seny.

LA MORT DE CARLES FALCÓN

La mort del també tarragoní i amic Carles Falcón ha estat molt dura per a la caravana, especialment per al vallenc Albert Martín i el mateix Marcel Quirós. Això, però, no ha influït en l'abandonament, diu el pilot de BXS.

El tarragoní no ha pogut acabar el Dakar, però suma moltes experiències en l'edició del 2024. Algunes de dolentes, sí, però també de bones: per exemple, compartir el seu Lada Niva durant una estona amb el líder en cotxes i múltiple campió, Carlos Sainz.