Les concessions de les parades del Mercat Central deixaran de ser a 50 anys

A partir d'aquesta primavera, l'edifici del Mercat Central de Tarragona canviarà de titular, passant de l'Ajuntament a l'Empresa de Mercats Municipals. Des d'aquesta, es vol aprofitar aquest canvi per remodelar un dels aspectes cabdals del funcionament de l'equipament, com és el termini de la concessió de les parades que ara mateix se situa en 50 anys.

D'aquesta manera, i per tal d'afavorir que no quedin llocs buits dins del Mercat, des de l'empresa s'aposta per una reducció d'aquest termini, que passaria a tenir un mínim de cinc anys, podent el nou adjudicatari decidir per quants anys vol demanar la concessió. Un fet que faria reduir el cànon inicial que han de pagar els nous paradistes que, ara mateix per a 50 anys, se situa en 7.800 euros el metre quadrat.

Des del consistori creuen que aquesta mesura permetrà afrontar amb garanties el futur de l'equipament, més davant de la jubilació d'actuals paradistes que es preveu en els pròxims anys.

NOVA CONCESSIÓ TEMPORAL

Abans que s'apliqui el canvi de reglament, aquest divendres el plenari de l'Ajuntament n'aprovarà un altre de menor transcendència. D'aquesta manera, a partir d'ara es podrà demanar una concessió per un termini menor a un any per poder desenvolupar una activitat, comercial o no en les parades que resten buides. En aquest moment, són quatre les que no estan ocupades.