Menys visitants, però més recaptació als monuments de Tarragona

Més de mig milió de persones van visitar els monuments i recintes adscrits al Museu d'Història de la ciutat durant el 2023. Una xifra que suposa una important reducció pel que fa als visitants comptabilitzats l'any 2022, que es van enfilar fins als 700.000.

MAQUETA DE PAGAMENT

El principal motiu rau en el fet que la visita a la maqueta romana, abans situada a l'Antiga Audiència i ara a la Volta del Pallol, ha passat de ser gratuïta a haver-se de fer amb pagament previ. Això ha suposat una pèrdua de visitants a l'espai que es quantifica en 110.000 persones. També ha influït en aquest descens el fet que menys grups escolars han participat del programa d'activitats que se'ls ofereix. En total, han estat prop de 150 menys els grups que han visitat els recintes.

AUGMENT DE PREUS

Tot i aquestes qüestions, des de la regidoria de Patrimoni es fa una valoració positiva del nombre de visitants i, sobretot, de la recaptació duta a terme a través de les entrades que, per primera vegada, s'ha enfilat més enllà del milió d'euros. Un augment causat per l'actualització de preus duta a terme al mes de març, que va suposar una pujada de preus que es va situar entre el 30 i el 50%.

Durant aquest 2023, els monuments més visitants han estat per aquest ordre el conjunt del Circ i el Pretori i l'amfiteatre, que han registrat al voltant de 150.000 visitants cadascun i el passeig arqueològic, amb 117.000.

CAL MÉS PROMOCIÓ DE LA VOLTA DEL PALLOL

La gran novetat de la proposta tarragonina enguany, el nou mapping de la Volta del Pallol, ha registrat prop de 3.000 visitants des de la seva inauguració a finals del mes de març. Una xifra que des de Patrimoni reconeixen ha de millorar amb una major promoció i la introducció en les visites escolars aquest 2024.

D'altra banda, durant aquest 2024 des del Museu d'Història es continuaran oferint el seguit d'activitats destinades al públic familiar, que el 2023 han augmentat els participants en més d'un 40%. Com a novetat, s'oferiran noves activitats coincidint amb les festes de Sant Magí i Santa Tecla i durant les dates nadalenques.