La Trono diu adeu al Metropol i encara el futur amb incertesa

La Sala Trono encara l'any més incert de la seva història recent. Aquest 2024 deixarà d'ocupar el Metropol per les obres de rehabilitació que arrencaran el 31 de marçTot i això, s'han programat 16 obres per a la temporada de primavera que començarà el 2 de febrer.

En el millor dels casos, les negociacions amb l'Ajuntament permetran que els espectacles d'abril i maig puguin compaginar-se amb els primers compassos dels treballs de rehabilitació del teatre. Ara mateix, però, és incert que això pugui ser així i no es descarta acabar la temporada en un altre emplaçament.

I A LA TARDOR, QUÈ?

El que està encara menys clar, és on anirà la Trono de cara a la tardor. El Metropol no és una opció, ja que, malgrat que les obres acaben a finals d'any, el Teatre requereix més fases de rehabilitació.

És per això que des de la direcció de la Trono no es descarta cap opció; fins i tot marxar de la ciutat.

metropol_trono_2024.jpg

La Trono no és només una sala de teatre, sinó que també és un projecte de creació i producció teatral. En aquest sentit, la companyia continuarà fent gires tot i no tenir espai. L'equip de la Trono lamenta, però, haver arribat a aquesta situació.

També subratlla l'esforç que s'ha hagut de fer per adaptar-se als canvis polítics de la ciutat. En aquest sentit, el director Joan Negrié reconeix que la sintonia entre la sala, l'Ajuntament i la Generalitat és bona, a diferència d'alguns moments passats.

Un dels efectes col·laterals de la marxa de la Trono del Metropol té a veure amb el Festival de Noves Dramatúrgies, el FITT. El certamen no podrà comptar amb el seu escenari principal i l'equip de la Trono ja comença a pensar alternatives.