El programa Teen's Lab busca despertar noves vocacions

Estudiants de tercer i quart d'ESO d'instituts tarragonins, per primera vegada, poden experimentar els coneixements adquirits a classe en un laboratori real dels estudis d'Enginyeria Química de la URV.

Són part dels 300 estudiants que durant les dues pròximes setmanes participaran en el programa Teen's Lab, que organitzat per BASF, arriba enguany la desena edició amb l'objectiu d'apropar la química tant als estudiants de secundària com a la primària a través de l'anomenat Kid's Lab.

I és que els estudiants que aquests dies omplen els laboratoris es troben en aquests moments davant d'una tria decisiva pel que fa als seus estudis futurs. Amb l'objectiu de despertar vocacions científiques en general i en el camp de la química en particular, des del programa URV Divulga es treballa a posar al seu abast totes les eines perquè puguin descobrir un futur en els estudis que ofereix la universitat tarragonina.

Una vocació a la qual van arribar ja fa alguns anys els qui ara fan de monitors d'aquests alumnes de secundària. Són alumnes de cursos superiors de Química i Enginyeria Química, que ajuden els futurs científics a sentir-se còmodes en els laboratoris universitaris. Alguns d'ells, com en el cas del David, van ser partícips del Teen's Lab ara fa uns anys.

Ara caldrà veure quants d'aquests alumnes desperten una nova vocació científica i poden tornar als laboratoris que han ocupat aquests dies d'aquí a un parell o tres d'anys.