Bequen dos projectes tarragonins per la recerca contra el càncer

La seu a Tarragona de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha becat dos projectes de recerca per seguir avançant en la cura d’aquesta malaltia. El primer d'ells rebrà una ajuda de 140.000 euros en un període de tres anys.

Busca desenvolupar un model predictiu per anticipar la resposta de les metàstasis a la radioteràpia estereotàctica ablativa. És un tractament que administra altes dosis de radiació a les metàstasis protegint tant com es pot els òrgans sans del voltant. Tot plegat podria evitar que un pacient se sotmeti a un tractament que no dona fruits amb tots els efectes secundaris que comporta.

L’associació contra el càncer també ha becat amb 3.800 euros les pràctiques de laboratori d’una estudiant de quart de carrera de la Universitat Rovira i Virgili. El projecte vol identificar biomarcadors del càncer de mama relacionats amb el metabolisme energètic i l’estrès oxidatiu.

Des de l'AECC, situen com a prioritat avançar en l’equitat en la recerca. Això passa per l’agenda científica, incidint en aquells tumors i tipus de càncer menys coneguts, i també per millorar les condicions laborals dels investigadors.