Mor el dakarià tarragoní Carles Falcón

El món de l'esport de Tarragona viu un dels dies més negres i tristos de la seva història recent. El motorista Carles Falcón ha mort als 45 anys després de no poder superar les greus lesions patides durant la segona etapa del ral·li Dakar, disputada el passat diumenge 7 de gener. L'equip mèdic que el tractava a Catalunya, on va ser traslladat aquest cap de setmana encara en coma induït i en estat crític, explica que els danys neurològics causats per l'aturada cardiorespiratòria del moment de l'accident eren irreversibles.

I és que Falcón va patir una caiguda molt dura. D'entre totes les lesions, la més severa, una fractura a la vèrtebra C2, al coll.  El dakarià va poder ser reanimat en un primer moment, però també es va fracturar cinc costelles, el canell esquerre i una clavícula. De fet, l'edema cerebral que va patir va fer que no pogués ser operat d'urgència de totes les fractures. Al final, els danys neurològics han acabat sent fatals.

PASSIÓ PER LES MOTOS

En la segona etapa del Dakar, a Falcón només li faltaven 15 quilòmetres per arribar a meta, després d'haver-ne fet quasi 450. Era la segona participació del tarragoní en una de les curses més dures del món. Enguany, el TwinTrail Racing Team l'acompanyava entre les dunes del desert en la categoria Originals.

Carles Falcón era informàtic de professió. Per passió, però, dedicava molt temps a ser instructor i guia de viatges en moto. Tal com destaca el seu equip en un comunicat, el motorista de Tarragona ens ha deixat complint el seu somni: córrer el Dakar.