Tarragona inicia l'estudi previ per tenir un Pla Comercial el 2020

El debat sobre el present comercial de la ciutat de Tarragona és constant. Per les queixes d'usuaris i comerciants, les queixes i propostes de les entitats, i l'acció comercial que es fa des de l'administració pública. Avui Ajuntament, Cambra de Comerç i Generalitat han fet públic l'inici d'una fase d'estudi per elaborar finalment el Pla Estratègic del Comerç de Tarragona. Un document que a partir del 2020 ha de convertir la ciutat en l'autèntica capital comercial del sud de Catalunya.

El desenvolupament de l'Illa Corsini al voltant del mercat Central de Tarragona és un dels futurs reptes comercials de la ciutat, però no l'únic. Sector públic i privat s'han conjurat finalment per elaborar el Pla Estratègic del Comerç de Tarragona que acabi amb les profundes mancances del teixit comercial de la ciutat, manifestades per la mateixa Cambra de Comerç, qui s'ha implicat a fons en l'elaboració del projecte.

I a queixes com aquestes l'Ajuntament vol posar-hi remei amb l'elaboració d'un Pla de Comerç que ja ha recollit les principals mancances en promoció comercial de la ciutat de forma conjunta, la cooridnació entre tots els teixits comercials, associacions i administració, i les mesures d'urbanisme comercial, com les zones d'aparcament o els accessos.

Una proposta que té el suport econòmic de la Generalitat. De moment ja s'han fet reunions amb totes les associacions comercials de la ciutat i dels barris, les grans superfícies i grans empreses comercials. La setmana vinent començaran les jornades tècniques i unes posteriors taules rodones, amb l'objectiu de disposar el mes de juny de l'estudi previ per tal d'encarregar la redacció del Pla comercial que podria estar enllestit a principis del 2020.