L'Ajuntament de Tarragona reafirma el compromís amb Open Arms

En les últimes dècades, Open Arms ha rescatat a milers de persones que intentaven fugir dels seus països en un trajecte pel Mediterrani Central. Altres han mort ofegades. A Tarragona, la història amb l'entitat ja ve de lluny. De fet, ja fa cinc anys que va néixer i des de llavors, han sigut més de 75.000 euros els que el consistori tarragoní ha aportat a l'organització.

Ara, però, i aprofitant que aquests dies el vaixell està amarrat al Port de Tarragona, l'ONG i l'Ajuntament volen donar un pas més. Així ho han acordat aquest dimarts en una reunió entre els principals responsables on han assegurat que, pròximament, signaran un conveni de col·laboració per tal que Open Arms pugui instal·lar-se a Tarragona quan ho necessiti i dur a terme la seva tasca a la ciutat. 

EXPOSICIÓ A BORD

Que aquests dies estiguin aturats i no es trobin al mig del mar Mediterrani no és casualitat. I és que, des d'aquest dimecres fins diumenge els tarragonins i les tarragonines tindran l'oportunitat de gaudir d'una exposició a bord del vaixell. A través de "El mar: la frontera més ampla", l'organització vol sensibilitzar i donar a conèixer a la ciutadania el que està passant.

Cal recordar que el 90% dels recursos d'aquesta organització provenen de donacions privades. Ara, però, celebren el conveni que han formalitzat amb l'Ajuntament i esperen exportar aquest exemple a altres municipis.