La Muntanyeta reprèn les obres de la nova residència

Els espais de la planta baixa de la nova residència de La Muntanyeta deixaran de tenir l'aspecte que han tingut els darrers quatre anys. Va ser en aquell moment, l'any 2019, quan es van aturar els treballs de condicionament de l'antic institut de Bonavista en la nova residència. Les instal·lacions han d'acollir fins a 60 persones amb paràlisi cerebral, el doble de les que es troben a hores d'ara a les instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau.

Hi ha dos factors que expliquen la represa dels treballs. En primer lloc, pel fet que La Muntanyeta s'hagi incorporat a la Xarxa Santa Tecla. D'altra banda, també és fruit del treball conjunt per aconseguir el finançament dels fons Next Generation, que suposarà el 80% dels set milions d'euros necessaris per acabar l'obra.

Les actuacions passen per acabar la planta baixa, on es distribueixen dormitoris i espais comuns, i l'arranjament de la planta superior, ara mateix la zona menys avançada dels treballs. També per al condicionament d'àmplies zones verdes a l'exterior, tant a tocar del barri de Bonavista com al Pla Parcial 10.

Des de la fundació han destacat l'esforç fet en els darrers anys i també l'ajuda de les institucions que, per cert, han reclamat que continuï en el futur.

MÉS APORTACIÓ MUNICIPAL

La darrera passa per a la represa de les orbes va ser l'aprovació final del projecte per part del ple de l'Ajuntament de Tarragona del passat divendres. A més, el consistori es va comprometre a augmentar l'aportació municipal fins als 300.000 euros, destacant la tasca que duu a terme la fundació per la ciutat, però també per la resta del territori.

Un cop començades les obres, que exclouen el primer projecte de construir un taller ocupacional al mateix espai, s'espera que puguin estar acabades en 14 mesos. És un termini molt inferior als dos anys que marca com a límit l'obtenció dels Next Generation.