L'abstenció d'ERC aplana el camí al primer pressupost del PSC

Tot es posa de cara perquè Tarragona tingui pressupostos el 2024, els primers de Rubén Viñaules. Al contrari del que va passar amb les ordenances fiscals, els dos principals partits de l'Ajuntament de Tarragona s'han posat d'acord per a triar endavant els pressupostos de cara a l'any vinent.

Aquest dilluns, Esquerra Republicana ha anunciat que s'abstindrà en el plenari de la setmana vinent i que, per tant, aplanarà del tot el camí per a l'aprovació dels primers comptes del mandat municipal per part del govern del PSC.  L'acord entre republicans i socialistes passa per un paquet per al capítol d'inversions que arriba als 4,2 milions d'euros.

ACORD A CANVI D'INVERSIONS

Són tot un seguit de partides entre els quals destaca l'aposta per a la construcció de nou centres cívics a la ciutat. Entre aquests, una partida de 300.000 euros per a l'adequació de l'edifici d'entrada de la Ciutat Residencial com a nou centre cívic de Llevant o una altra de 450.000 per a la rehabilitació de l'edifici del carrer Santiyan, a la Part baixa. També 300.000 euros més per a un nou equipament a l'Avinguda Catalunya.

Altres partides passen per a dotar amb 150.000 euros la redacció del projecte per a la peatonització dels carrers Unió i Apodaca o un milió per a l'asfaltatge i millora integral del polígon Francolí. També destaca una partida d'un milió per a la compra de nous habitatges per a lloguer socials, entre d'altres.

Un vot que no serà afirmatiu perquè el govern no ha acceptat la proposta republicana d'impulsar els nous carrils bici a les avingudes d'Andorra i Prat de la Riba.

NOMÉS CAL UNA ALTRA ABSTENCIÓ

D'aquesta manera, doncs, els comptes tiraran endavant només que el govern obtingui l'abstenció d'algun dels grups amb qui va pactar ja les ordenances fiscals ara fa unes setmanes. En aquest sentit, des de Junts estan a l'espera de rebre la resposta a les seves peticions, que passen, entre d'altres per un pla d'asfaltatge integral de la ciutat o la reobertura de l'oficina del català entre d'altres, però tot apunta que no s'oposaran a l'aprovació dels comptes.