Tarragona inicia la regulació dels pisos turístics

L'Ajuntament de Tarragona continuarà amb la seva aposta per a la regulació dels pisos turístics a la ciutat. Ho farà en paral·lel al decret aprovat fa unes setmanes per la Generalitat i que, de facto, ja suposa una moratòria en l'atorgament de noves llicències per a la instal·lació d'aquests equipaments.

En aquest sentit, i per a adaptar-se a la nova normativa del govern català el plenari ha aprovat una aportació de 50.000 euros per a la redacció del projecte urbanístic que ho faci possible.

Més enllà de continuar amb aquest procés, i davant d'una possible paralització d'aquest decret, ja sigui per part del Parlament com, posteriorment de la justícia, des del govern tarragoní es vol continuar endavant amb els treballs per a crear una moratòria pròpia, fets fins ara.

La proposta ha estat aprovada només amb l'abstenció de PP i VOX. Des del principal grup de l'oposició, Esquerra Republicana, han volgut posar en valor que el decret del govern català dona cobertura a les intencions municipals.

MOCIONS APROVADES SENSE EL GOVERN

En el mateix plenari, i en l'àmbit de les mocions, en destaquen dues que han estat aprovades, però que difícilment s'aplicaran, ja que el PSC hi ha votat en contra.

La primera és la del PP que demanava l'ampliació de la temporada i l'horari del servei de socorrisme a les platges. Des del govern han argumentat que cal veure abans quina serà la disposició pressupostària, i han criticat als populars per no haver votat a favor de les ordenances que podien fer possible serveis com aquest.

També s'ha aprovat amb el vot contrari del govern la moció d'Esquerra que demanava instal·lar el centre cívic del centre a les instal·lacions de la llar de jubilats. El govern creu que s'ha d'apostar per un equipament nou separat de la llar.

SENSE DECLARACIÓ PEL 25-N

Per últim, el ple ha aprovat una moció de suport als actes del 25-N, Dia Contra la Violència envers les Dones. Per primera vegada aquesta no s'ha aprovat per unanimitat ni a través de declaració institucional, ja que VOX s'ha negat a donar-li suport.