Els primers autobusos d'hidrogen de Tarragona, a punt

Els primers vehicles de zero emissions de la flota de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona començaran a prestar servei abans d'acabar aquest 2023. Són tres vehicles impulsats per hidrogen que s'han presentat aquest dijous, quan començaran una fase de proves pels carrers de la ciutat fins a mitjan desembre.

Tres autobusos que seran els primers dels set d'aquestes característiques que adquirirà l'EMT. Els quatre restants ja es troben en fase de licitació i s'espera que puguin incorporar-se durant l'any vinent, quan l'objectiu és que la flota ja compti amb el 10% de vehicles de zero emissions.

Uns nous autobusos que han tingut un cost de 2,5 milions d'euros, 555.000 euros cadascun, als que s'han de sumar 210.000 euros pel manteniment de tots ells durant 14 anys. Tot, amb un finançament de 600.000 euros provinents dels Fons Next Generation. Des del govern municipal remarquen que l'aposta per la descarbonització a la ciutat no té marxa enrere.

CARBUROS METÁLICOS SUBMINISTRARÀ L'HIDROGEN

bus

L'hidrogen per a impulsar els vehicles serà subministrat per l'empresa Carburos Metàlicos, mitjançant un contracte de dos anys amb possibilitat de pròrroga per a dos anys més. Un combustible es produeix a la mateixa demarcació, fomentant la creació d'un ecosistema local que serà clau en el procés de transició energètica.

NOVA HIDROGENERA PÚBLICA

Una aposta per l'hidrogen que anirà més enllà amb la construcció de la primera hidrogenera pública al polígon Francolí, a la que podran acudir tant els vehicles de l'EMT com d'altres destinats a transport de passatgers o mercaderies.