Desallotgen, altre cop, l'edifici del 'Rancho Grande' del Serrallo

L'Ajuntament de Tarragona ha procedit aquest dijous al desallotjament preventiu de l'immoble conegut com a 'Rancho Grande', al barri del Serrallo, per motius de seguretat.

L'actuació arriba després que el departament de Disciplina Urbanística de l'Ajuntament declarés inhabitable l'immoble el passat 17 d'octubre, basant-se en un informe tècnic que alertava de deficiències greus en l'estructura de l'edifici, i que amenaçaven la seguretat de les persones. En el mateix informe s'instava la comunitat de propietaris a rehabilitar l'edifici. Recordem, que l'agost del 2020, el consistori ja va desallotjar aquest edifici però per altres motius, perquè els veïns tenien la llum punxada i perquè generaven molts problemes de convivència a la zona.

En total, han deixat l'immoble les 16 famílies que actualment hi vivien. A totes aquestes, se'ls ha ofert una alternativa habitacional consistent en un allotjament temporal d'urgència per uns dies en un hotel de la ciutat. Dues d'aquestes famílies s'acolliran a un contracte de lloguer assequible amb els recursos del Servei Municipal de l'Habitatge.