Rècord de turistes a Tarragona durant l'estiu, més de 200.000

Fins a 200.000 turistes han passat per Tarragona aquest estiu. La dada, que no inclou creueristes, és un rècord per a la ciutat seguint la tendència de l'últim any i millorant les xifres del 2019, l'últim any prepandèmic.

Tot i l'augment de visitants, les estades han estat més curtes amb un descens de les pernoctacions, sobretot al mes de juliol quan van caure més d'un 6,5% respecte al mateix període de l'any passat. Així, als hotels s'han reduït de 2,2 dies a 2,1 i als càmpings de 6,3 dies a 5,8. El consistori ho atribueix a l'augment del cost de la vida.

Camping

Pel que fa a la procedència dels turistes, un 57% provenien de diferents punts de l'Estat, prop de la meitat dels quals de Catalunya. El visitant d'interior té predilecció per al càmping representant un 61% de les pernoctacions en aquesta tipologia d'allotjament.

D'altra banda, el turista internacional, que ha efectuat un 43% de les pernoctacions, opta, majoritàriament pels hotels. Les dades del balanç turístic de Tarragona també demostren que s'estan fent passes cap a la desestacionalització, ja que hi ha prop d'un 5% de pernoctacions més que l'any passat en el període de gener a setembre.

La xifra de 200.000 turistes es veurà augmentada quan el Port tanquí el balanç de creuers. Tot i això, les previsions parlen d'uns 100.000 creueristes.