Tarragona recull més de 2.000 tones d'andròmines del carrer

El camió que recull residus voluminosos pels carrers de Tarragona es pot arribar a omplir fins a dues vegades en un matí. Hi ha dues brigades que s'emporten els mobles i andròmines llençats a la via pública de forma incívica, i que generen problemes de mobilitat i d'insalubritat. Fins al setembre de 2023, els serveis de neteja n'han recollit més de 2.100 tones i, tot i que és una xifra més baixa que l'any passat, la situació segueix preocupant al consistori.

Un altre punt on es treballa és en els residus de pintura, runes d'obra o electrodomèstics que, segons han detectat, algunes empreses llencen als contenidors del carrer, quan aquests residus haurien de fer cap a la deixalleria. Per això, ha incorporat un agent de la Guàrdia Urbana a la unitat de neteja per sancionar a qui incompleixin la llei de residus.

EL TELÈFON VERD

Amb tot, l'Ajuntament anima a la ciutadania a sol·licitar el servei de recollida a domicili, habilitat de dimarts a dissabte, i que es pot demanar a través del telèfon verd o l'aplicació mòbil de l'Ajuntament. Ara mateix, aquest servei rep unes 50 peticions de recollida diàries, segons estimacions municipals, però això només suposa un 30% dels voluminosos que es llencen a la ciutat.