Cinema i salut mental s'alien de nou al Festival Psicurt

El cinema i la salut mental es tornen a aliar un any més en la 8a edició del festival Psicurt de curtmetratges. Tarragona i Reus en tornaran a compartir la programació, del 5 al 8 d'octubre, que comptarà en la seva oferta central amb una trentena de curts: una gran part, de ficció, i enguany, hi haurà produccions d'animació. A Tarragona, es projectaran a l'Antiga Audiència, on també s'hi farà la gala de cloenda el diumenge a la tarda.

Aquesta tria s'ha fet d'entre els 308 curts presentats a concurs, i les temàtiques van des del dol fins a les addiccions, l'assetjament escolar o la gestió emocional de les discapacitats. Es repartiran fins a 6.000 euros en premis: la majoria els atorgarà un jurat format per experts del cinema i la psicologia, però també s'ha reservat un Premi del Públic al millor curt.

Des del festival, fan una crida a la participació al Educurt Express, on alumnes dels instituts i també d'escoles de cinema hauran d'elaborar una peça de 5 minuts durant el cap de setmana del festival.

XERRADES, COL·LOQUIS I TEATRE

La programació específicament cinematogràfica, també anirà acompanyada de col·loquis oberts i xerrades a les escoles per acostar al salut mental a la ciutadania. El teatre complementarà totes aquestes activitats: serà l'obra 'No m'oblideu mai', una història sobre el suïcidi entre el jovent basada en testimonis reals.