Cinc empreses opten al contracte de la neteja de Tarragona

El segon intent de licitació del contracte de la neteja i la recollida de la brossa de Tarragona ha estat el bo. Aquest dilluns acabava el termini de presentació de candidatures i fins a cinc empreses han entregat la documentació necessària per concórrer.

D'aquesta manera, s'esmena el fet que el contracte quedés desert a finals d'any en el primer intent d'adjudicar-lo. Hi ha quatre companyies que opten a prestar els serveis inclosos en el primer lot, el de la neteja i la recollida de la brossa, que compta amb un pressupost de sortida de més de 200 milions repartits en els 10 anys de vigència.

Es tracta de GBI PAPREC, Fomento, Urbaser i la UTE Valoriza Servicios Medioambientales. Pel que fa a l'altre lot, el de la gestió de la deixalleria, disposa d'un preu base de prop de sis milions i l'empresa Formació i Treball és l'única aspirant.

neteja 1022121

L'anterior equip de govern va introduir modificacions a la contractació com una nova estructura de costos que incloïa l'allargament del contracte fins als 10 anys i l'adequació de preus a causa de la inflació.

Amb el nou executiu socialista, es van incorporar més canvis. En primer lloc, es va augmentar el preu base de licitació en més de 900.000 euros, així com els preus d'inversió i d'amortitzacions i del benefici industrial.

També es va afegir una bonificació per assolir l'objectiu de recollida selectiva de 350.000 euros l'any a partir del primer any i no del tercer com fins ara. Els socialistes també van apostar per la desaparició de la partida de 2 milions d'euros que obligava al canvi de la flota de camions actuals per altres d'hidrogenTot plegat ha fet que les empreses hagin trobat més atractiva aquesta licitació i el contracte no hagi tornat a quedar desert.